Μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών προσβλέπουν στην παγκόσμια συνέλευση ως στιγμή αποκάλυψης

  Στις 6 Οκτωβρίου προσεχώς, δεκάδες χιλιάδες μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για την 188η Φθινοπωρινή Γενική Συνέλευση.

  Αυτή η συνέλευση είναι μία ευκαιρία για τα μέλη της Εκκλησίας να λάβουν καθοδήγηση, να μάθουν περισσότερα για τον Ιησού Χριστό και να ενωθούν ως ένα σώμα μισού εκατομμυρίου μελών στην Ευρώπη και πάνω από 16 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η συνέλευση απαρτίζεται από πέντε συγκεντρώσεις: τέσσερεις γενικές συγκεντρώσεις και μία συγκέντρωση για τις γυναίκες-μέλη της εκκλησίας. Άτομα από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν για να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση στη Σωλτ Λέηκ Σίτυ της Γιούτας των Η.Π.Α. Κάθε συγκέντρωση μεταφράζεται επίσης και μεταδίδεται σε πάνω από 80 γλώσσες σε όλον τον κόσμο.

  Τα μέλη της Εκκλησίας σε όλη την υφήλιο προσδοκούν τη γενική συνέλευση ως χρόνο να συλλογισθούν τη ζωή τους και πώς μπορούν να ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τον Θεό, την οικογένεια και την κοινότητά τους. Πολλοί προσβλέπουν στη γενική συνέλευση ως χρόνο για να λάβουν απαντήσεις από τον Θεό και να καταλάβουν πληρέστερα πώς Εκείνος θέλει να ζήσουν. Όταν προετοιμαζόταν για τη συνέλευση, ο Άντριαν Ρόχας Ροδρίγκες από την Ισπανία εξήγησε: «Γράφω ερωτήσεις για τρέχοντα ζητήματα που συμβαίνουν στη ζωή μου και που ξέρω ότι θα απαντηθούν στην ερχόμενη συνέλευση. Έτσι ξέρω τι αναμένει από εμένα ο Επουράνιος Πατέρας για τη ζωή μου».

  Για την οικογένεια Πφάιφερ στη Γερμανία, η συνέλευση είναι μία ειδική ευκαιρία «να ακούσει τους προφήτες και να συμμετάσχει». Κατά τις εβδομάδες και τους μήνες μετά τη συνέλευση, η οικογένεια Πφάιφερ, μαζί με το εκκλησίασμά τους, μελετούν τα λόγια που ειπώθηκαν κατά τη συνέλευση στις συγκεντρώσεις της Κυριακής. Αυτό τους βοηθά να θυμούνται τα μαθήματα που διδάχθηκαν και την καθοδήγηση που έλαβαν. Η φθινοπωρινή παγκόσμια γενική συνέλευση είναι ένας ειδικός χρόνος για τους πιστούς σε όλα τα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Τα μαθήματα που διδάσκονται και η προσωπική αποκάλυψη που λαμβάνεται βοηθά στη διαμόρφωση της ζωής τους για τους επόμενους μήνες και χρόνια.

  Χρονοδιάγραμμα Γενικής Συνελεύσεως για τον Οκτώβριο 2018:

  • Η γενική συγκέντρωση γυναικών για γυναίκες ηλικίας οκτώ και άνω θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. ώρα Σωλτ Λέηκ Σίτυ.
  • Οι γενικές συγκεντρώσεις για όλα τα μέλη θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ. και στις 2:00 μ.μ. ώρα Σωλτ Λέηκ Σίτυ.

  Η συνέλευση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο lds.org, όπου τα μέλη της Εκκλησίας και φίλοι προσκαλούνται να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν. Ακολουθήστε το χάσταγκ #GeneralConference στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείτε πώς έχει εμπνεύσει εκατομμύρια αυτή η γενική συνέλευση.