Παραλείψτε κύρια πλοήγηση

Τελετή κηδείας του Προέδρου Μόνσον

Τελετή κηδείας του Προέδρου Μόνσον

Η τελετή κηδείας για τον Πρόεδρο Τόμας Μόνσον, ηγέτη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, θα διεξαχθεί στο Κέντρο Συνελεύσεων στην Τεμπλ Σκουέαρ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 12:00 μ.μ. ώρα Γιούτας. Η κηδεία θα είναι ανοικτή στο κοινό ηλικίας 8 ετών και άνω. Μία δημόσια θέαση ανοικτή σε όλες τις ηλικίες θα λάβει χώρα την Πέμπτη από τις 9:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στο Κέντρο Συνελεύσεων.

Ο Πρόεδρος Μόνσον πέθανε από αίτια συνεπακόλουθα της ηλικίας στις 2 Ιανουαρίου 2018, στη Σωλτ Λέηκ Σίτυ σε ηλικία 90 ετών. (Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του.) Ήταν ο 16ος πρόεδρος στην ιστορία 187 ετών της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και υπηρέτησε ως πρόεδρός της από τις 3 Φεβρουαρίου 2008.

Όσοι παρευρεθούν στην τελετή κηδείας στο Κέντρο Συνελεύσεων (το οποίο χωράει 21.000 άτομα) πρέπει να είναι στη θέση τους το αργότερο μέχρι τις 11:30 π.μ. Οι θέσεις είναι ανοικτές και επί της αρχής «κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης του προηγηθέντος». Πλεόνασμα θέσεων, με προβολή σε μεγάλες οθόνες της συγκέντρωσης, θα προσφερθεί στα γειτονικά Ταμπερνάκλ, Ασέμπλι Χωλ και Θέατρο Κέντρου Συνελεύσεων.

Η τελετή κηδείας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των MormonNewsroom.orgLDS.org (Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά), KSL TV, της εφαρμογής KSL TV, BYUtv, BYUtv Global, KBYUtv Eleven, BYUtv International, Mormon ChannelCanal Mormón (Ισπανικά) και στο δορυφορικό σύστημα της Εκκλησίας. Επιπροσθέτως, ηχητικές μεταδόσεις θα γίνουν στο KSL Radio και το BYU Radio.

Μία ιδιωτική συγκέντρωση ταφής θα λάβει χώρα στο Κοιμητήριο της Σωλτ Λέηκ Σίτυ μετά την κηδεία.

Εκφράσεις συμπαράστασης μπορούν να αναρτηθούν στη σελίδα President Monson Facebook ή να αποσταλούν στο condolences@ldschurch.org.

Αντί ανθέων, μπορούν να γίνουν συνεισφορές στο Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας ή στο Γενικό Ιεραποστολικό Ταμείο της Εκκλησίας στο give.lds.org/monson