Τα Φιλανθρωπικά Έργα Α.Τ.Η. δημοσιεύουν την ετήσια αναφορά του 2018

  «Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και σύνδεση με κάθε ένα άτομο που συνέβαλε στην επιτυχία του ανθρωπιστικού έργου το 2018» είπε η αδελφή Σάρον Γιούμπανκ, υπεύθυνη των Φιλανθρωπικών Έργων Α.Τ.Η. και πρώτη
  σύμβουλος στη γενική προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών.

  Τα Φιλανθρωπικά Έργα Α.Τ.Η., το ανθρωπιστικό σώμα της Εκκλησίας, δημοσίευσαν την ετήσια αναφορά τους για το 2018, που δείχνει ότι η Εκκλησία και οι περισσότεροι από 1.900 εταίροι τους βοήθησαν σε 2.885 έργα σε 141 χώρες πέρυσι.

  «Αυτή η ετήσια αναφορά αντιπροσωπεύει την αδελφική καλοσύνη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων» εξήγησε η αδελφή Γιούμπανκ, η οποία είπε ότι οι εθελοντικές ώρες και οι δωρεές «έχουν ένα μεγάλο αντίκτυπο ακόμα κι από τις μικρότερες προσφορές».

  Η Ιαπωνία επλήγη από φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων σεισμών, τυφώνων και πλημμυρών το 2018. Τον Απρίλιο και τον Ιούνιο δύο σεισμοί μεγέθους 6,1 ρίχτερ στις περιοχές Σιμάν και Οσάκα έπληξαν  ιλιάδες ανθρώπους. Στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, η καταρρακτώδης βροχή και οι πλημμύρες επηρέασαν τη νοτιοδυτική Ιαπωνία – οι χειρότερες που είχε δει η χώρα εδώ και δεκαετίες. Πάνω από 200 άνθρωποι απεβίωσαν και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Τα Φιλανθρωπικά Έργα Α.Τ.Η. συνεργάστηκαν με πολλούς εθνικούς και τοπικούς φορείς αρωγής στην ανταπόκριση για  αταστροφές και για καθαρισμό.

  «Οι περισσότεροι από [τους συνεισφέροντες] δώρισαν ένα μικρό χρηματικό ποσό στο ταμείο ανθρωπιστικής βοήθειας, με κάποια προσωπική θυσία, επειδή δεν μπορούσαν να διαβάζουν τα νέα και να μην κάνουν κάτι» πρόσθεσε η αδελφή Γιούμπανκ. «Αντιπροσωπεύει επίσης αμέτρητες ώρες εργασίας που έχουν δοθεί από εθελοντές –και πάλι με κάποια προσωπική θυσία– ώστε να εμφανιστούν και να βοηθήσουν κάποιον άλλον που αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες στιγμές του».

  Το 2018, τα Φιλανθρωπικά Έργα Α.Τ.Η. ανταποκρίθηκαν επίσης στις διεθνείς καταστροφές στο Σαϊπάν και στη Γουατεμάλα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προμήθειες αρωγής δόθηκαν στους επιζώντες δύο μεγάλων υφώνων και της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Η Εκκλησία συνεργάστηκε επίσης με οργανισμούς προσφύγων όπως η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης για να βοηθήσει τους πρόσφυγες να αποκτήσουν κρεβάτια, ρουχισμό και τρόφιμα, όπως επίσης ευκαιρίες απασχόλησης και γλωσσικές δεξιότητες. Πέρυσι, υπήρχαν 371 έργα με οργανισμούς επανένταξης σε 56 χώρες.

  Επιπρόσθετα κύρια σημεία του 2018:

  • Ανταπόκριση σε έκτακτο ανάγκη: 155 έργα σε 50 χώρες

  • Εξασφάλιση τροφίμων: 311.700 άτομα βοήθησαν σε 16 χώρες, 51 υποτροφίες απονεμήθηκαν σε σπουδαστές σε 11 χώρες

  • Όραμα: 309.800 άνθρωποι βοήθησαν σε 35 χώρες

  • Φροντίδα μητέρας και νεογνού: 53.800 εκπαιδευμένοι φροντιστές σε 39 χώρες

  • Καθαρό νερό και αποκομιδή απορριμμάτων: 657.500 άνθρωποι βοηθήθηκαν σε 28 χώρες

  • Εμβολιασμοί: επτά εκστρατείες που ωφελούν επτά χώρες

  • Αναπηρικά αμαξίδια: 53.800 άνθρωποι βοηθήθηκαν σε 40 χώρες

  Από το 1985, τα Φιλανθρωπικά Έργα Α.Τ.Η. παρείχαν για βοήθεια περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων χρημάτων, αγαθών και δωρεών σε είδος σε 197 χώρες και περιοχές. «Υπάρχουν  ολλά περισσότερα να κάνουμε» είπε η αδελφή Γιούμπανκ. «Άλλα επείγοντα περιστατικά και ανάγκες θα προκύψουν και είμαστε ευγνώμονες για τις πηγές να συνεχίσουμε να βοηθάμε». Διαβάστε την πλήρη αναφορά στο ldscharities.org.

  lds charities