Παραλείψτε κύρια πλοήγηση

Ο άγγελος Μορόνι τοποθετήθηκε στην κορυφή του Ναού της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία

ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ – Στον Ναό της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία, επί του παρόντος υπό κατασκευή, τοποθετήθηκε ένα άγαλμα του αγγέλου Μορόνι στις 19 Νοεμβρίου, ένδειξη ότι η αποπεράτωση του ναού πλησιάζει. Ο ναός της Λισσαβόνας θα είναι ο πρώτος ναός της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην Πορτογαλία.

Ρίξτε το μάτι σας σε μια σπουδαία στιγμή της διαδικασίας οικοδόμησης των ναών

Το άγαλμα του Μορόνι είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού, το οποίο κατά κανόνα βρίσκεται στην κορυφή των περισσοτέρων από τους 160 ναούς αυτή τη στιγμή εν λειτουργία ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 12 της Ευρώπης. Αυτό το άγαλμα ενός αρχαίου προφήτη του Βιβλίου του Μόρμον, ύψους 2,6 μέτρων, συμβολίζει τη διάδοση του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού.

Τα συνεργεία χρησιμοποίησαν γερανό για να σηκώσουν το άγαλμα πάνω από 45 μέτρα στον αέρα, πριν το τοποθετήσουν στη θέση του. Το άγαλμα είναι επιχρυσωμένο με φύλλο χρυσού 22 καρατίων και οι εργάτες το ακουμπούν μόνο με γάντια για να μην κηλιδωθεί η ευαίσθητη επιφάνεια.

Ρίξτε το μάτι σας σε μια σπουδαία στιγμή της διαδικασίας οικοδόμησης των ναών

Ο Πρεσβύτερος Μορέιρα, Μέλος Περιοχής-Μέλος των Εβδομήκοντα, ενός κυβερνώντος σώματος της Εκκλησίας, είπε για την περίσταση: «Αυτή είναι μία συναρπαστική ημέρα στην Πορτογαλία. Ο άγγελος Μορόνι μας υπενθυμίζει ότι το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναι και πάλι στη γη. Ακριβώς όπως ο Μορόνι ηχεί χαρούμενα τη σάλπιγγά του, έτσι και εμείς αγαλλιούμε με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Εδώ σε αυτήν ακριβώς την τοποθεσία, οι άγιοι στην Πορτογαλία θα έχουν την ευκαιρία να λατρεύουν τον Χριστό και να μαθαίνουν περισσότερα για Εκείνον στον οίκο του Κυρίου, στον ναό Του».

Ρίξτε το μάτι σας σε μια σπουδαία στιγμή της διαδικασίας οικοδόμησης των ναών

Ο ναός της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία αρχικά ανακοινώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2010 και η τελετή σκαψίματος του εδάφους έλαβε χώρα στις 5 Δεκεμβρίου 2015. Μετά την αποπεράτωση του ναού, θα είναι ανοικτός στο κοινό για περιηγήσεις πριν από την επίσημη αφιέρωση. Αυτές οι ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν. Ο ναός θα εξυπηρετεί περισσότερα από 42.000 μέλη που ζουν στην Πορτογαλία, όπως επίσης στα νησιά των Αζορών και της Μαδέρας.

Ρίξτε το μάτι σας σε μια σπουδαία στιγμή της διαδικασίας οικοδόμησης των ναών

Οι ναοί των Αγίων των Τελευταίων Ημερών διαφέρουν από τα οικήματα συγκεντρώσεων ή τις εκκλησίες, όπου τα μέλη συναντώνται για τις κυριακάτικες συγκεντρώσεις λατρείας. Οι ναοί θεωρούνται «οίκοι του Κυρίου», όπου οι διδασκαλίες του Ιησού Χριστού επαναβεβαιώνονται μέσω του γάμου, της βάπτισης και άλλων διατάξεων, οι οποίες ενώνουν οικογένειες για την αιωνιότητα. Μέσα στον ναό, τα μέλη μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με τον σκοπό της ζωής και υπόσχονται να υπηρετούν τον Ιησού Χριστό και τους συνανθρώπους τους.