Παραλείψτε κύρια πλοήγηση

Ενημερωμένα πρότυπα ένδυσης για τις αδελφές ιεραποστόλους

Οι αδελφές ιεραπόστολοι τώρα έχουν την επιλογή να φορούν παντελόνια.

Οι αδελφές ιεραπόστολοι της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών σε όλες τις 407 ιεραποστολές σε όλον τον κόσμο τώρα έχουν την επιλογή να φορούν παντελόνια.

Η προσαρμογή στα πρότυπα ένδυσης, η οποία ισχύει αμέσως, εγκρίθηκε από την Πρώτη Προεδρία και κίνητρό της κυρίως είναι οι ανησυχίες ασφαλείας, είπε ο Πρεσβύτερος Ντίτερ Ούχτντορφ, μέλος της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων και πρόεδρος του Ιεραποστολικού Εκτελεστικού Συμβουλίου.

«Οι προσαρμογές στα πρότυπα ένδυσης και περιποίησης ιεραποστόλων έχουν αλλάξει με τον καιρό από την αρχή της Αποκατάστασης του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού το 1830 και θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον» είπε ο Πρεσβύτερος Ούχτντορφ. «Καθώς προσαρμόζουμε αυτά τα πρότυπα, πάντοτε με προσοχή λαμβάνουμε υπ’ όψιν την αξιοπρέπεια της ιεραποστολής κλήσεως ώστε να αντιπροσωπεύει τον Ιησού Χριστό, την ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων μας ιεραποστόλων και τις πολιτισμικές ευαισθησίες των τόπων όπου υπηρετούν».

Η αδελφή Μπόνυ Κόρντον, γενική πρόεδρος των Νέων Γυναικών και μέλος του Ιεραποστολικού Εκτελεστικού Συμβουλίου, ανέπτυξε τις αλλαγές για τις αδελφές ιεραποστόλους.

«Υπάρχουν πολλές ασθένειες που προκαλούνται από έντομα-ξενιστές όπως κουνούπια, τσιμπούρια και ψύλλοι» είπε η αδελφή Κόρντον. «Αυτό βοηθά τις αδελφές να αποφύγουν οιαδήποτε από τα δήγματα αυτά ή τουλάχιστον τα ελαχιστοποιεί».

Οι αδελφές ιεραπόστολοι στο ήμισυ κατά προσέγγιση εκ των ιεραποστολών της Εκκλησίας φορούσαν κατά το παρελθόν παντελόνια κατά τη διάρκεια των υγρών εποχών για να τις προστατεύουν από ιογενείς ασθένειες από κουνούπια όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Chikungunya και ο Ζίκα. Αυτή η τελευταία αλλαγή θα επιτρέψει σε όλες τις αδελφές ιεραποστόλους να προστατεύονται όλον τον χρόνο, βάσει της δικής τους διακριτικότητας.

«Αυτό είναι πραγματικά προαιρετικό» είπε η αδελφή Κόρντον. «Οι αδελφές μπορούν να φορούν φορέματα, μπορούν να φορούν παντελόνια, οτιδήποτε θα τις βοηθήσει στην υπηρέτησή τους καθώς είναι έξω ανάμεσα στους ανθρώπους».

Οι αδελφές ιεραπόστολοι θα εξακολουθούν να φορούν φούστες και φορέματα, όταν παρευρίσκονται στον ναό και κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού την Κυριακή, σε συνελεύσεις ιεραποστολικής ηγεσίας και ζώνης και σε συγκεντρώσεις βαπτίσματος.

Εκτός από τις ανησυχίες ασφαλείας, η αδελφή Κόρντον είπε ότι η αλλαγή θα βοηθήσει τις αδελφές ιεραποστόλους που υπηρετούν σε κρύα κλίματα να παραμένουν ζεστές. Θα είναι ευκολότερο να ανεβαίνουν σε ποδήλατα οι αδελφές ιεραπόστολοι, αν φορούν παντελόνια.

«Οι αδελφές ιεραπόστολοι είναι εκπληκτικοί άνθρωποι» είπε η αδελφή Κόρντον. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι προστατευμένες».

Οι ιεραπόστολοι για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών υπηρετούν ως εθελοντές με δικά τους έξοδα. Οι νέοι άνδρες ηλικίας 18 έως 25 υπηρετούν για δύο χρόνια, ενώ οι νέες γυναίκες ηλικίας 19 έως 39 για 18 μήνες. Οι γηραιότεροι ιεραπόστολοι γενικώς υπηρετούν από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Λεπτομέρειες των ενημερωμένων κατευθυντήριων οδηγιών ιεραποστολικής ένδυσης και περιποίησης βρίσκονται διαδικτυακά.