Παραλείψτε κύρια πλοήγηση

Τα Τρία Μεγάλα Ερωτήματα της ζωής

Τα Τρία Μεγάλα Ερωτήματα της ζωής

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε ατόμου που έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ή κάποια άλλη φαινομενικά ανυπέρβλητη δοκιμασία. Είναι κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων που οι απαντήσεις που ο κόσμος έχει να προσφέρει δεν φέρνουν καμία ανακούφιση στον πόνο, στο πένθος, ή στην αίσθηση της απώλειας. Έτσι μένουμε μόνοι μας να αναρωτιόμαστε σχετικά το τι είναι η ζωή, και αν υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτή.

Εν μέσω της οδύνης, επιδιώκουμε αναπόφευκτα απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, από πού ήρθαμε, γιατί είμαστε εδώ, και πού πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε. Είναι δυνατόν όλοι οι δεσμοί που έχουμε κάνει σε αυτή τη ζωή με την οικογένειά μας, τους αγαπημένους μας, ή ακόμη και με τους προγόνους μας, να παύουν όταν η ζωή τελειώνει; Μήπως  υπάρχει πραγματικός σκοπός για τον οποίο είμαστε εδώ στη ζωή και μήπως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;

Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι! Μπορούμε να γνωρίζουμε από πού ήρθαμε και γιατί είμαστε εδώ. Εξίσου μπορούμε να γνωρίζουμε, χωρίς καμία αμφιβολία για το τι συμβαίνει σε μας και τους αγαπημένους μας αφού έχουμε αναχωρήσει από αυτή τη ζωή. Δηλώνουμε με παρρησία ότι μπορούν να γίνουν γνωστά σε μας, όλα αυτά τα πράγματα μέσω του Ιησού Χριστού, τον Υιό του Θεού, του Επουράνιου Πατέρα μας. Ωστόσο, ενώ μπορούμε να γνωρίσουμε αυτές τις απαντήσεις μέσω Αυτού, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει πρώτα να μάθουμε, στη συνέχεια να αποφασίσουμε να πράξουμε με σύμφωνα με αυτά, και τέλος, να δράσουμε σύμφωνα με αυτά. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι πού, και σε ποιον να πάμε να μάθουμε γι’ αυτά τα πράγματα. Τότε θα πρέπει να ταπεινώσουμε τον εαυτό μας ενώπιον του Χριστού και να ανοίξουμε την καρδιά μας για να ακούσουμε το μήνυμά Του που μεταφέρεται από εκείνους που έχουν εξουσιοδοτηθεί από Αυτόν για να μας διδάξουν.

Οι σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν βρίσκονται σε ψευδείς ή μη εξουσιοδοτημένους δασκάλους. Μπορούν να έρθουν σε μας μόνο μέσω των εξουσιοδοτημένων υπηρετών του Κυρίου Ιησού Χριστού. Σε αυτές τις τελευταίες ημέρες, ο Θεός έχει ξανά αποκαλυφθεί στον κόσμο και έχει αποκαταστήσει την πραγματική και ζώσα Εκκλησία Του, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Κάθε άτομο μπορεί να επιλέξει για τον εαυτό του, αν θα ακολουθήσει τον κόσμο και τις διδασκαλίες του, ή να έρθει στον Χριστό και να μάθει γι' Αυτόν. Τότε, και μόνο τότε, μπορεί κανείς να ανακαλύψει από πού ήρθε, γιατί είναι εδώ, και πού πηγαίνει μετά το πέρασμα από αυτή τη ζωή. Εάν επιλέξουμε τον Χριστό και την πραγματική Εκκλησία Του, μπορούμε να είμαστε με τους αγαπημένους μας αιώνια. Προσκαλούμε όλους να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών να μάθουν περισσότερα για αυτά τα πράγματα. Κανείς δεν είναι ποτέ πολύ νέος ή πολύ ηλικιωμένος για να μάθει για αυτές τις αλήθειες.