Η Προεδρία του κλάδου Χαλάνδρι 1

Ιεραποστολή Αθηνών Ελλάδος

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στην Ελλάδα υποδέχτηκε το 2017 έχοντας πραγματοποιήσει μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή στην οργάνωσή της. Από τον Οκτώβριο του προηγούμενου χρόνου οι Κλάδοι που υπήρχαν στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Ακρόπόλης, καθώς και αυτός της περιοχής Χαλανδρίου, άλλαξαν την λειτουργία τους. Οι τρεις αυτοί Κλάδοι συγχωνεύθηκαν σε δύο, τον ελληνόφωνο Κλάδο Χαλάνδρι 1 και τον αγγλόφωνο Χαλάνδρι 2. Όλες οι συγκεντρώσεις των Κλάδων πραγματοποιούνται πλέον στο ιδιόκτητο κτίριο συγκεντρώσεων της Εκκλησίας στην οδό Εριφύλης 16 στο Χαλάνδρι. Είναι εύκολα προσβάσιμο, ενώ η στάση του Μετρό της Αγίας Παρασκεύής απέχει λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια. Οι Άγιοι της Εκκλησίας στην Αθήνα, παρόλο που για κάποιους από αυτούς το Χαλάνδρι είναι πιο απομακρυσμένο, νιώθουν μεγάλη χαρά όταν βρίσκονται σε αυτό το δικό τους κτίριο, τον πλέον κατάλληλο χώρο λατρευτικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων. Είναι σίγουρο ότι αυτή η καινούργια αρχή θα δώσει πολλές ευκαιρίες για εδραίωση και ανάπτυξη της Εκκλησίας στο εγγύς μέλλον.

      Η νέοι Κλάδοι εκπροσωπούνται από νέες ηγεσίες. Ο Πρόεδρος του Κλάδου Χαλάνδρι 1 είναι ο Δημήτριος Καραμπούλας. Γνώρισε την Εκκλησία στην Αγγλία το Μάρτιο του 1998. Βαπτίστηκε 2 περίπου μήνες αργότερα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, υπηρέτησε την Εκκλησία ξεχωριζόμενος ως σύμβουλος του τότε Κλάδου στα Ιλίσια. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως σύμβουλος - και από τον Ιούνιο του 2010 ως Πρόεδρος - στον Κλάδο Χαλανδρίου. Επίσης την περίοδο 2011-2014 ήταν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην Ελλάδα για θέματα δημοσίων σχέσεων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών της Πολ. Αεροπορίας (ΣΜΑ), κάτοχος Master από το University of Essex της Αγγλίας, ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας από το The Open University της ίδιας χώρας. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως αξιωματικός μηχανικός Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Σμηνάρχου. Είναι γενημμένος το 1966 στην Αθήνα, παντρεμμένος με τη Νάνσυ Μιχαλοπούλου – Καραμπούλα και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

      Σύμβουλος στον Κλάδο Χαλάνδρι 1 είναι ο Πάτρικ Σάνκο (Patrick Sankoh). Αν και κατάγεται από τη Σιέρρα Λεόνε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία τριάντα χρόνια, οπότε η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα του. Γνώρισε την Εκκλησία τον Νοέμβριο του 1992 και βαπτίστηκε τον Μάιο του 1993. Από τότε υπηρετεί αδιάκοπα την Εκκλησία, κυρίως ως Πρόεδρος Κλάδου. Στη συγκεκριμένη κλήση έχει υπηρετήσει για περίπου είκοσι χρόνια. Γεννημένος το 1956, είναι παντρεμμένος με τη Hawa Sankoh, πατέρας τριών παιδιών, ενώ έχει και τρία εγγόνια.