Παραλείψτε κύρια πλοήγηση

Η πρωτοβουλία για τα Χριστούγεννα «Φωτίστε τον Κόσμο» παροτρύνει την υπηρέτηση σαν του Χριστού

Τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (μορμόνοι) και οι φίλοι τους ανά τον κόσμο παροτρύνουν το κοινό να συμμετάσχει σε ευκαιρίες υπηρέτησης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για τον εορτασμό της ζωής του Ιησού Χριστού. Η πρωτοβουλία για τα Χριστούγεννα «Φωτίστε τον Κόσμο» θα φθάσει στο κοινό ανά τον κόσμο ξεκινώντας από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου.   

Η πρωτοβουλία για τα Χριστούγεννα «Φωτίστε τον Κόσμο» που διανύει τώρα το δεύτερο έτος της, εστιάζεται στον εορτασμό και στο να μετάσχουμε του φωτός του Ιησού Χριστού, το «φως του κόσμου» (Κατά Ιωάννην 8:12). Ο Σωτήρας διακήρυξε: «Εσείς είστε το φως για τον κόσμο» (Κατά Ματθαίον 5:14).   

«Καθώς ακολουθούμε το παράδειγμα του Σωτήρος και ζούμε όπως έζησε Εκείνος και όπως δίδασκε, αυτό το φως θα καίει μέσα μας και θα φωτίζει τον δρόμο για τους άλλους» είπε ο ο Πρόεδρος της Εκκλησίας Τόμας Μόνσον σε μία ομιλία γενικής συνέλευσης τον Οκτώβριο του 2015.    


Εργαλεία Μέσων


Κοινόχρηστη διαδικτυακή ύλη είναι διαθέσιμη στις Σελίδες Επικοινωνίας Χώρας της Εκκλησίας, στους ιστοτόπους http://www.mormonoi.gr/Φωτίστε-Τον-Κόσμο-2017  ή mormon.org συμπεριλαμβανομένου ενός νέου βίντεο που προσφέρει έμπνευση, σε 33 γλώσσες. Ένα ημερολόγιο υπηρέτησης για τον μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, «Με 25 τρόπους, πάνω από 25 ημέρες», είναι επίσης διαθέσιμο για μεταφόρτωση στις Σελίδες Χώρας, για να παροτρύνει το κοινό να ακολουθήσει τις διδασκαλίες του Χριστού κατά την εποχή των Χριστουγέννων. 

Οι 30 Σελίδες Επικοινωνίας Χώρας στην Περιοχή Ευρώπης θα προβάλουν τρόπους υπηρέτησης και διδασκαλιών του Σωτήρος μέσω καθημερινών μιμιδίων, ιδεών υπηρέτησης και σύντομων βίντεο, παρέχοντας περιεχόμενο σε 23 διαφορετικές γλώσσες.  

Η αναπαράξιμη/με δυνατότητα μεταφόρτωσης έκδοση του κυρίως βίντεο είναι επίσης διαθέσιμη στις http://www.mormonoi.gr/Φωτίστε-Τον-Κόσμο-2017 και στο mormon.org. Το κοινόχρηστο περιεχόμενο αναρτάται στις σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Τα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παροτρύνονται να αναφέρουν εμπειρίες τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #ΦΩΤΙΣΤΕτονΚΟΣΜΟ.  


Ιστορία πρωτοβουλίας


Η Εκκλησία έχει στηρίξει διαδικτυακές εκστρατείες κατά την εποχή Χριστουγέννων και Πάσχα επί αρκετά έτη. Οι εκστρατείες Χριστουγέννων ξεκίνησαν το 2014 με την πρωτοβουλία «Εκείνος είναι το Δώρο». Ακολουθήθηκε από την εκστρατεία «Ένας Σωτήρας γεννήθηκε», το 2015. Κατά την εποχή του Πάσχα, οι εκστρατείες είχαν τίτλους «Χάριν Εκείνου», «Επειδή Εκείνος ζει», «Ακολουθήστε Τον» και «Άρχοντας Ειρήνης».  Όλες αυτές οι εκστρατείες έφθασαν σε εκατομμύρια τηλεθεατών ανά τον κόσμο.